Nagelregulatie

Een verkeerd verzorgde of verkeerd geknipte nagel kan klachten veroorzaken, waaronder een ingroeiende of ingegroeide nagel.
Orthonyxie of een nagelbeugel is een hulpmiddel dat op de nagel wordt bevestigd om een rond gegroeide of een ingroeiende nagel recht te maken of de verhoogde druk van de nagel in de nagelwal te verminderen. Hierdoor wordt de nagel langzaam vlakker en verdwijnen uw pijnklachten vrijwel direct.

De beugel wordt vastgezet op de nagelplaat en groeit mee met de nagel. Na ongeveer 6 weken wordt tijdens de controle bij uw medisch pedicure de beugel eventueel verwijderd en opnieuw met extra spanning teruggeplaatst. Is de nagelbeugel bevestigd met een laagje gel (afhankelijk van het soort beugel) dan hoeft u geen rekening meer te houden met de beugel tijdens kousen aantrekken en u kunt gewoon douchen of zwemmen.


Diversen oorzaken van een ingegroeide nagel:


* Het te kort en slordig knippen van de nagel

* Het dragen van te nauwe en te puntige schoenen die de tenen samendrukken

* Het dragen van puntige schoen met hoge hakken

* Een overdreven dikke nagelplaat, waardoor de rand in een diepe nagelwal verdwijnt

* Voetafwijkingen zoals de platvoet en de knikvoet, waarbij de druk op de binnenkant van de nagelplooi van de teen groter is dan normaal

* Door het stoten van de nagel of het neervallen van een zwaar voorwerp op de teen

* Chronische bedlegerigheid met daarbij een slechte nagelverzorging

* Verweking van de weefsels door zweetvoeten of overdreven gebruik van warme voetbaden waardoor de nagelwal te zacht wordt


Welke beugel geplaatst wordt is afhankelijk van de verschijnselen en de pijnklachten. Ter plaatse kan ik pas bepalen welke beugel het beste werkt. Ik werk met verschillende beugels zoals het veertje, de onxyclip, BS Spange en de gouden beugel.